Ajankohtaista

Helsingin Seudun Mehiläishoitajien yhdistyksen

Ylimääräinen kokous kutsu.

28.05.2019 klo.20.00 Leinikissä.

Leinikkitie 22A Vantaa.

Kahvitarjoilu.

Lisätietoja Janne Nevalainen 041-5033811 Yhdistyksen tiedottaja.

Tai hunajahki@gmail.com

T: Kaj Rehnman Yhdistyksen puheenjohtaja

Alla esityslista kokoukseen.

Esityslista 28.05.2019.odt

Peruskurssiin kuuluvat pesäkäynnit  säävarauksella seuraavina sunnuntai päivinä.

 

Sunnuntai 05.05

Sunnuntai 19.05

Sunnuntai 02.06

Sunnuntai 16.06

Sunnuntai 30.06

 

Kaikki käynnit on sovittu alkavaksi klo 15.00.

Mukaan tarhakäynnin välineet, kuten puvut,taltat ym.

Opetuksesta huolehtivat Esko Leskinen sekä Tuula Miekkavaara

 

Paikkana

Keravan kartano, navettarakennuksen takana.

Kivisillantie 12

Kerava

 

 

Kaj Rehnman

Puheenjohtaja

Viikinkiperinnettä Vappuun


Kokeile tänä vappuna viikinkien perinteistä voimajuomaa. Se on niin ikimuistoinen juhlajuoma, että sana ”sima”, ruots. mjöd, engl. mead, periytyy etymologisesti Euroopan indoeurooppalaisia kieliä edeltäneestä kantakielestä. Hunajan synonyymi ”mesi”, unkariksi mesz, venäjäksi med, on samaa kantaa. Joissakin Euroopan kielissä sima on sanamukaisesti ”juotavaa hunajaa”.


Tarvitset 4,5 litraa vettä, 450 grammaa kotimaista hunajaa, 2 sitruunaa, ripauksen hiivaa ja rusinoita.


Kiehauta 1/3 -osa vedestä ja kaada se hunajan päälle. Lisää loput vedestä ja sitruunoiden mehu.


Lisää haaleaan seokseen noin viidesosa teelusikallista hiivaa. Anna seoksen käydä huoneen lämmössä seuraavaan päivään, siivilöi ja pullota. Lisää jokaiseen pulloon teelusikallinen sokeria ja muutama rusina. Sima valmistuu huoneen lämmössä noin kolmessa päivässä, viileässä paikassa noin viikossa. Käymisen päätyttyä sima säilyy viileässä noin viikon.


Käymisen aikana paine pullossa kasvaa, joten älä käytä liian tiivistä korkkia.


Aurinkoista vappua kaikille hunajan ystäville.