Ajankohtaista

Startti mehiläishoitajaksi lähi- ja verkkoluennot ti 8.2.2022 klo 18.00-20.00

Paikka: Microsoft Teams –sovellus ja Leinikki –toimintakeskus, Leinikkitie 22A, 01350 Vantaa

Infoa mehiläishoidon aloittamisesta: miten pääsen alkuun mehiläishoidossa? missä voin harjoittaa mehiläishoitoa? Mehiläisten ja hoitotarvikkeiden hankinnasta. Mehiläistarhauksen perusvaatimukset: tarhaaja, ympäristö, aika, mehiläisten ja kaluston sijoitus. Yhdistyksen opastus, tuki ja yhteistyö.

Infoluento ilmainen. Ennakkoarvion mukaan virusrajoitukset estävät kokoontumiset josta syystä luentoesitykset toteutetaan vain etänä. Mikäli rajoitukset sallivat osallistumisen luentoesityksiin paikan päälle niin lähetämme tästä mahdollisuudesta sähköpostin ilmoittautuneille.

Sitovat ilmoittautumiset tästä linkistä, lisätiedot Arto Koljonen puh 0500-208 613 

Mehiläishoidon lähi- ja verkkokurssi 15.2.-23.8.2022

Paikka: Microsoft Teams –sovellus ja Leinikki –toimintakeskus, Leinikkitie 22A, 01350 Vantaa

Kurssin teoriaosuus 15.2.-12.4. tiistaisin klo 18.00-20.15 ( ei kuitenkaan 22.2.2022)  

Kurssille voit osallistua valintasi mukaan joko paikan päällä tai etänä.  

Teoriaosa koostuu vuorovaikutteisista luennoista, videoista ja esille tulevien kysymysten käsittelyllä. 

Teoriaosan jälkeen käytännön osuudella valmistellaan mehiläispesäkalustoa, käsitellään hunajaa  työpajoissa ja opastetaan mehiläishoitoa käytännössä lähialueen pesätapahtumissa. 

Tietoa mehiläishoidosta, hunajan tuotannosta, tuotteista, tarvittavista mehiläishoitovälineistä ja mehiläisten hankinnan perusteista.

Kurssin opiskelu antaa riittävän laajat tiedot mehiläishoidon harrastuksen aloittamiseen ja tietotaidon kartuttamiseen niin maaseudulla kuin kaupungeissakin. Opastetaan mehiläishoidon aloittamisessa mm kaluston ja mehiläisten hankinnassa

Mehiläishoitoa käsitellään vastuullisesti luonnon näkökulmasta niin ihmiset kuin myös eläimet huomioiden.

Kurssimaksu 84 euroa johon sisältyvät teoriaosuus, käytännön pesätapahtumat, työpajat ja ohjaus sekä jäsenyyteen kuuluva  6 kertaa vuodessa ilmestyvä Mehiläinen –lehti, vastuuvakuutus ja muut jäsenedut. Jäsenlehtien artikkeleissa kerrotaan ajankohtaiset mehiläishoito-ohjeet. Lisäksi muut jäsenedut. Virusrajoitusten estäessä lähiopetuksen  teoriaosuus järjestetään vain etäyhteydellä ja pesätapahtumat paikan päällä mehiläistarhalla.  Kurssi toteutetaan yhteistyössä SML ry:n kanssa. 

Ilmoittautumiset tästä linkistä, lisätiedot Arto Koljonen puh 0500-208 613 

Hoida pörriäisiä – saat hunajaa -kurssi 7.4.-13.8.2022

Paikka: Paturin mehiläistila, Kerava

Hoidamme yhdessä mehiläisiä. Tule mehiläishoitajaryhmään pitämään huolta mehiläispesän hoidokeista. Osallistumalla tarhatyöskentelyyn opimme mehiläishoitokauden työt ja lisäksi mehiläiset palkitsevat sinut kesän päätteeksi osuudella hunajasadosta. Halutessasi voit hankkia lisäksi omia mehiläisiä. 

Ensimmäisellä kerralla käsittelemme mehiläishoidon aloittamisen perusteita ja jo seuraavilla kerroilla valmistelemme mehiläishoitokalustoa, hoidamme mehiläisiä, keräämme hunajasatoa ja hoidamme mehiläiset talvehtimiseen. Kurssi toteutetaan yhteistyössä SML ry:n kanssa.  

Aloitamme to 7.4.2022 klo 18.00, työpajat ja pesätapahtumat lauantai-iltapäivisin noin kahden viikon välein.

Kurssimaksu 60 euroa sisältäen mehiläishoitokauden töiden opetuksen ja osuuden hunajasadosta. 

Ilmoittautumiset tästä linkistä, lisätiedot Arto Koljonen puh 0500-208 613 

Kurssit antavat valmiudet Opetushallituksen mehiläistarhauksen ammattitutkintoon valmistavan opiskelun aloittamiseksi.

Lähde polulle mehiläisten maailmaan!