Ajankohtaista

Yhdistyksen ylimääräisestä kokouksesta 28.05.2019 on tullut kyselyjä ja näin ollen Sihteerimme Tuula Miekkavaaran esityksestä hallituksen yksimielisellä päätöksellä julkaisemme jäsenistöllemme kokouksen pöytäkirjan.

Yhdistyksen ylimääräisen kokouksen pöytäkirja

pöytäkirja 000.jpg (384 kB)
Ylimäärisen yhdistyksen kokouksen pöytäkirja
pöytäkirja 001.jpg (559 kB)
Sivu 2
pöytäkirja 002.jpg (565 kB)
Sivu 3
pöytäkirja 003.jpg (611 kB)
Sivu 4
pöytäkirja 004.jpg (558 kB)
Sivu 5
pöytäkirja 005.jpg (474 kB)
Sivu 6
pöytäkirja 006.jpg (193 kB)
Sivu 7
Liite 001.jpg (246 kB)
Liite 1
Liite 002.jpg (440 kB)
Liite 2
Liite 3.1.jpg (522 kB)
Liite 3.1
Liite 3.2.jpg (527 kB)
Liite 3.2
Liite 3.3.jpg (469 kB)
Liite 3.3
Liite 4.jpg (290 kB)
Liite 4
Liite 5.1.jpg (517 kB)
Liite 5.1
Liite 5.2.jpg (128 kB)
Liite 5.2
Liite 6.1.jpg (284 kB)
Liite 6.1
Liite 6.2.jpg (388 kB)
Liite 6.2
Liite 6.3.jpg (138 kB)
Liite 6.3
Liite 7.jpg (418 kB)
Liite 7
Liite 9.1.jpg (347 kB)
Liite 9.1
Liite 9.2.jpg (265 kB)
Liite 9.2
Esityslista 28.05.2019.odt (845 kB)
Esityslista yhdistyksen ylimääräiseen kokoukseen 28.05.2019

 

 

Mehiläissaippuan valmistus kurssi.

10.11.2019 klo. 10.00-15.00 Vantaan Leinikissä.

 

Saippuaa voi valmistaa myös kotikonstein. Raaka-aineet löytyvät pääosin ruokakaupasta, välineet keittiön kaapista.

Harjoitellaan tekemään kasviöljyistä lipeän avulla saippuaa, jossa on mehiläisvahaa ja/tai hunajaa.

Jokainen voi tehdä omien tavoitteiden ja aikaisemman kokemuksen mukaan itsenäisemmin tai ryhmässä.

Opettaja Mehiläistarhaaja Tiina Heino tuo kaikki saippuoihin tarvittavat materiaalit.

 

Kurssin hinta on 35 euroa. Opetus, materiaalit ja moniste sisältyvät hintaan.

Paikka. Leinikkikeskus Leinikkitie 22 A Vantaa

 

Ilmoittautuminen ja lisätiedot

Janne Nevalainen 041-5033811 / helsm.koulutus@gmail.com

Helsingin Seudun Mehiläishoitajat ry
www.hunajahelsinki.fi

 

Tervetuloa mehiläishoidon jatkokurssille Vantaalle.

 

KURSSI TÄYNNÄ.

Kurssi pidetään tiistaisin 8.10 alkaen klo. 17.30-n.20.30

 

Ohjelmana

8.10 Ensimmäinen kesäni mehiläisten maailmassa. Hunajien maistelut.

22.10 Talveutus syksystä kevääseen/ Mehiläisvuoden kierto.

29.10 Hunajan käsittely Oheistuotteet ja jatkojalosteet/ Mesikasvit.

5.11 Taudit ja torjunta.

 

Kurssin hinta 35e.

Kurssi pidetään Leinikissä.

Osoite: Leinikkitie 22A Vantaa

Kurssin vetäjinä Kaj Rehnman sekä Janne Nevalainen.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen Janne 041-5033811 tai helsm.koulutus@gmail.com

Viikinkiperinnettä Vappuun


Kokeile tänä vappuna viikinkien perinteistä voimajuomaa. Se on niin ikimuistoinen juhlajuoma, että sana ”sima”, ruots. mjöd, engl. mead, periytyy etymologisesti Euroopan indoeurooppalaisia kieliä edeltäneestä kantakielestä. Hunajan synonyymi ”mesi”, unkariksi mesz, venäjäksi med, on samaa kantaa. Joissakin Euroopan kielissä sima on sanamukaisesti ”juotavaa hunajaa”.


Tarvitset 4,5 litraa vettä, 450 grammaa kotimaista hunajaa, 2 sitruunaa, ripauksen hiivaa ja rusinoita.


Kiehauta 1/3 -osa vedestä ja kaada se hunajan päälle. Lisää loput vedestä ja sitruunoiden mehu.


Lisää haaleaan seokseen noin viidesosa teelusikallista hiivaa. Anna seoksen käydä huoneen lämmössä seuraavaan päivään, siivilöi ja pullota. Lisää jokaiseen pulloon teelusikallinen sokeria ja muutama rusina. Sima valmistuu huoneen lämmössä noin kolmessa päivässä, viileässä paikassa noin viikossa. Käymisen päätyttyä sima säilyy viileässä noin viikon.


Käymisen aikana paine pullossa kasvaa, joten älä käytä liian tiivistä korkkia.


Aurinkoista vappua kaikille hunajan ystäville.