Ajankohtaista

Pörriäisagentit nuorisoryhmä 7.6.-13.8.2022 

Paikka: Keravan mehiläistarha

Tule mukaan rentoon ja trendikkääseen mehiläisten ympärillä pörräävien nuorten joukkoon.

Pörriäisagentit tarkkailevat, tutkivat ja ohjaavat mehiläisiä. Välillä on kadonneen kuningattaren ja kadonneiden kuhnureiden metsästystä. Jakson lopussa tapahtuu suuri hunajaryöstö. 

Ilmoittautumiset tästä linkistä, lisätietoja Arto Koljonen puh 0500-208 613

Osallistuminen ilmainen

Peruskurssien pesätapahtumat -kurssi 17.5.-13.8.2022

Paikka: Mehiläistarha, Kerava ja Microsoft Teams

Kurssilla suoritetaan ajankohtaiset mehiläishoidon toimenpiteet niin pesillä kuin sadon korjaamisessakin. Kurssin pesätapahtumat täsmäytetään mehiläispesillä suoritettaviin hoitoajankohtiin. Loppukesän sadonkorjuutapahtumassa Vantaan Simonkylässä käsitellään ja maistellaan uutishunajaa.

Kurssi toteutetaan eri teemoilla 7 pesätapahtumana mehiläistarhalla ja sadonkorjuutapahtumana. Mikäli et pääse paikalle voit osallistua käytännön esityksiin suorana verkon välityksellä. Touko- ja kesäkuun tapahtumiin voit valita osallistumisen joko tiistaina tai lauantaina. Heinä-elokuussa kokoonnumme pesillä neljänä lauantaina ja sadonkorjuutapahtumassa tiistaina. Kokoontumiset ohjelman mukaisina päivinä joko klo 16 tai 17. Kurssi toteutetaan yhteistyössä SML ry:n kanssa.

Opastetaan mehiläishoidon aloittamisessa mm kaluston ja mehiläisten hankinnassa. Mehiläishoitoa käsitellään vastuullisesti luonnon näkökulmasta niin ihmiset kuin myös eläimet huomioiden.

Kurssimaksu 40 euroa. Kurssi on ilmainen yhdistyksen jäsenille.  Jäsenetuihin kuuluu muiden etujen lisäksi 6 kertaa vuodessa ilmestyvä Mehiläinen –lehti.

Ilmoittautumiset tästä linkistä, lisätiedot Arto Koljonen puh 0500-208 613 

Hoida pörriäisiä – saat hunajakurssin pesätapahtumat 7.6.-13.8.2022 Ehdit mukaan myös kesken kurssin

Paikka: Mehiläistarha, Kerava

Hoidamme yhdessä mehiläisiä. Tule mehiläishoitajaryhmään pitämään huolta mehiläispesän hoidokeista. Osallistumalla tarhatyöskentelyyn opimme mehiläishoitokauden työt ja lisäksi mehiläiset palkitsevat sinut kesän päätteeksi osuudella hunajasadosta. Halutessasi voit hankkia lisäksi omia mehiläisiä. 

Valmistelemme mehiläishoitokalustoa, hoidamme mehiläisiä, keräämme hunajasatoa ja valmistelemme  mehiläiset talvehtimiseen. Kurssi toteutetaan yhteistyössä SML ry:n kanssa.  

Työpajat ja pesätapahtumat noin kahden viikon välein joko lauantaisin tai tiistaisin klo 17.00 alkaen.

Kurssimaksu 60 euroa sisältäen mehiläishoitokauden töiden opetuksen ja osuuden hunajasadosta. 

Ilmoittautumiset tästä linkistä, lisätiedot Arto Koljonen puh 0500-208 613 

Mehiläishoidon lähi- ja verkkokurssi 15.2.-23.8.2022 Ehdit mukaan myös kesken kurssin

Paikka: Microsoft Teams –sovellus ja Leinikki –toimintakeskus, Leinikkitie 22A, 01350 Vantaa

Kurssin teoriaosuus 15.2.-12.4. tiistaisin klo 18.00-20.15 ( ei kuitenkaan 22.2.2022)  

Kurssille voit osallistua valintasi mukaan joko paikan päällä tai etänä. Mikäli tulet mukaan  kesken kurssin niin lähetämme aikaisempien kurssikertojen tallenteet.

Teoriaosa koostuu vuorovaikutteisista luennoista, videoista ja esille tulevien kysymysten käsittelyllä. 

Teoriaosan jälkeen käytännön osuudella valmistellaan mehiläispesäkalustoa, käsitellään hunajaa  työpajoissa ja opastetaan mehiläishoitoa käytännössä lähialueen pesätapahtumissa. 

Tietoa mehiläishoidosta, hunajan tuotannosta, tuotteista, tarvittavista mehiläishoitovälineistä ja mehiläisten hankinnan perusteista. Kurssin opiskelu antaa riittävän laajat tiedot mehiläishoidon harrastuksen aloittamiseen ja tietotaidon kartuttamiseen niin maaseudulla kuin kaupungeissakin. Opastetaan mehiläishoidon aloittamisessa mm kaluston ja mehiläisten hankinnassa

Mehiläishoitoa käsitellään vastuullisesti luonnon näkökulmasta niin ihmiset kuin myös eläimet huomioiden.

Kurssimaksu 84 euroa johon sisältyvät teoriaosuus, käytännön pesätapahtumat, työpajat ja ohjaus sekä jäsenyyteen kuuluva  6 kertaa vuodessa ilmestyvä Mehiläinen –lehti ja vastuuvakuutus. Jäsenlehtien artikkeleissa kerrotaan ajankohtaiset mehiläishoito-ohjeet. Lisäksi muut jäsenedut. Pesätapahtumat toteutetaan paikan päällä mehiläistarhalla ja voit halutessasi seurata niitä etäyhteydellä.  Kurssi toteutetaan yhteistyössä SML ry:n kanssa. 

Ilmoittautumiset tästä linkistä, lisätiedot Arto Koljonen puh 0500-208 613 

Kurssit antavat valmiuksia Opetushallituksen mehiläistarhauksen ammattitutkintoon valmistavan opiskelun aloittamiseksi.

Lähde polulle mehiläisten maailmaan!

Kesäduuni 15-17 -vuotiaille, 2 paikkaa, 04200 Kerava

Luonnon monimuotoisuuden avustaja 

Etsimme toimeliasta, idearikasta, luonnosta kiinnostunutta nuorta luonnon monimuotoisuutta edistäviin tehtäviin. Työskentely käsittää mehiläishoidon kaluston huoltotehtäviä, luonnon pölyttäjien ja mehiläishoidon viestintää mm somessa sekä ympäristön hoitotehtäviä. Mahdollisuus tutustua kiinnostuksen mukaan mehiläisten elämään ja hoitoon. Työtehtävät painotetaan työntekijän osaamisen, kiinnostuksen ja töiden ajankohtaisuuksien mukaisesti. 

Lähetä hakemuksessa ja CV:ssä kuvaus osaamisestasi, harrastuneisuudestasi ja kiinnostuksestasi sekä toiveistasi tulevista työtehtävistä ja työskentelyajankohdista. Työtehtäviin haetaan koko kesälomakaudeksi kahdeksi viikoksi kerrallaan. Työskentelypäivät voidaan jakaa sovittaessa useammalle viikolle.

Hakijalta toivotaan kiinnostusta tutustua luonnon monimuotoisuuteen, luontoon ja pölyttäjiin. Kesätyöntekijän valinnassa huomioidaan harrastukset, kielitaito, someviestintä, tietotekninen osaaminen ja esiintymishalukkuus.

Kesätyöpaikat ovat mukana OP kesäduuni kampanjassa, joten nuori voi ottaa vastaan vain yhden kahden viikon OP kesäduuni työpaikan. 

Lisätietoja antaa Arto Koljonen puh 0500-208 613

Hakemukset 17.4.2022 mennessä sähköpostilla osoitteeseen arto.koljonen(at)kotikone.fi