Polku mehiläishoitajaksi!

14.11.2021

Tiedon lähde - Mehiläinen
Tiedon lähde - Mehiläinen

Mehiläisalan tiedon ja taidon polku - Tule yhdistyksemme jäseneksi ja aloita ainutlaatuinen harrastus – mehiläistarhaus. Kun maltat pysyä mukana, saat kaiken tarvittavan tiedon ja taidon mehiläisalasta vaikka ammattihoitajaksi asti.

Aloitamme tietysti peruskurssilla, sitä seuraa useita eri teemoihin liittyviä jatkokursseja, seminaareja ja opintomatkoja. Järjestämme myös erikoistumiskursseja; mm. mehiläisvahavoiteiden ja saippuan valmistukseen.  Tukiverkostomme on valmiina auttamaan käytännön asioissa kuten kaluston, mehiläisten, pesäkäyntien ja tarhapaikkojen valinnoissa ja hankinnoissa. Olethan mukana vastuullisessa mehiläishoidossa. Lisätietoja tämän sivuston muista valikoista.

Seuraa polkua askel askeleelta

Mehiläishoito ja hunajan tuotanto – kurssit

Järjestämme mehiläishoidon peruskursseja vuosittain toiminta-alueellamme.

Näillä kursseilla annetaan perustietoa mehiläishoidosta, hunajan tuotannosta ja muista mehiläistuotteista. Saat valmiuden aloittaa vastuullisen mehiläishoitoharrastuksen ja samalla kartutat alan tietotaitoa. Mehiläishoitoa käsitellään kursseilla luonnonmukaisuuden näkökulmasta huomioimalla ihmiset, mehiläiset, kaupunkiolosuhteet ja maaseutu.

Pesätapahtumat

Hoitokaudella käytännön pesätapahtumissa neuvomme ajankohtaiset hoitotoimenpiteet.

Mehiläishoidon jatkokurssi

Jatkokurssilla kartutamme lisää mehiläishoidon tietotaitoa

  • Jäseneksi Helsingin Seudun Mehiläishoitajat ry:een
  • Mehiläinen–jäsenlehdestä löydät artikkeleita, joissa kerrotaan ajankohtaan liittyvistä mehiläishoitotöistä. Mehiläishoidon peruskurssin aikana myös lehdessä on esitetyistä asioista tietoa kertauksen vuoksi.
  • Mehiläishoidon käytännön pesätapahtumat
  • Vertaistukea mehiläishoidon aloittamisessa ja jatkamisessa
  • Yhteistyötä sadonkorjuussa ja mehiläiskaluston huollossa
  • Mehiläisalan tietotaitoa erikoiskursseillamme ja seminaareissa

Opintomatkat

Opintomatkoilla koet elämyksiä ja lisäät mehiläisalan tietämystä. Matkoilla voit vaihtaa kuulumisia ja mielipiteitä myös muualta Suomesta osallistujien kanssa sekä tietenkin vierailukohteiden isäntien kanssa. Vierailukohteita on kotimaassa ja ulkomailla. Mukanaolevien kokemukset ja mielipiteet elävöittävät mukavia seuramatkoja. Odotamme matkailun avautumista.      

  • Yhdistyksen jäsenyys syventää mehiläishoidon opiskelua ja tukee mehiläishoitoasi erityisesti harrastuksen alkutaipaleella.
  •  Jäsenetuesittely kokonaisuudessaan yhdistys – alasivulla 
  • Jatko-opintomahdollisuudet mehiläistarhaajan ammattitutkintoon valmistavaan koulutukseen. 

Kartuta ammattimaista tietotaitoa joko mehiläishoitoharrastuksen tueksi tai jopa laajempaankin mehiläishoitoon suorittamalla Maatalousalan ammattitutkinnon mehiläistarhauksen osaamisen osalta. Voit suorittaa tutkinnon Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopistossa pokessa korkeatasoisen koulutuksen ohessa 7.11.2022- 13.8.2024. Koulutus toteutetaan 2-3 lähipäivinä kuukaudessa ja työharjoitteluna omassa tarhauksessa tai yhteistyökumppaneiden tarhauksissa. Alla linkki koulutus- ja tutkintoesitteeseen. 

Koe mehiläispyörteet unelmapolulla!

Liitteet